Feb 2, 2013

Sponge Cake: Chocolate Tsunami



Sponge cake yang dilanda tsunami....;)
Assalam semua readers.....,kali nie kita start dengan gambar dulu...kenapa Lyna kata coklat tsunami??? Eeerrrmmmm....rasanya...boleh ler masing-masing teka kenapa yer....hahahahahaha....;)
Nie nak story kisah kenapa Lyna panggil tsunami.....;)

Tersebutlah kisah satu cerita....ader sedara mara dari Pulau Pangkor datang bertandang. Sebagai buah tangan sebelum pulang...berhajatlah kekononnya nak buatkan kek sponge coklat...
Nak buat kek sebelah malam...xberkesempatan...ada hal-hal yang menghalang....so that morning...memang terkocoh-kocoh buatkan...dalam few hours...bancuh,bakar and topping...
Kek tak setting lagi dah topping bc and pastu terus topping coklat...then bila hentak-hentak nak bagi rata coklat...habis bc naik....kui...kui...kui...padan muka ambo...dah tak lawa kek ambo....nak buat lagu mana yer tak....hik...hik...hik...;)

Encik suami ler yang menggelarnya...coklat tsunami...;)

main tepek jer chocolate rice...nak cepat...;)
So, itulah kisah di sebalik kek ini. Alhamdulillah, rasa memang tak pernah mengecewakan...mak lang kata sedap...walaupun tak seindah rupa...hihihihii....belajar dari pengalaman...
Sepanjang hidup ini penuh dengan pembelajaran dan pengajaran...;)

Oklah uols, setakat ini saja,sekali lagi...kepada yang berminat jangan segan-segan contact kami untuk further discussion yer...;)

Wassalam

8 comments:

  1. mak aih . sedapnye tengok . :) dah lama tak makan kek coklat nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok pun dah sedap, klau makan lagi la sedap :D Thanks for your visit & comment

      Delete
  2. telan air liur jap..gulp! memang menggoda abes! nasib baik x posa...
    follow sini..yg ke 138

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks. betul tu, mmg menggoda abis coklatnya :P

      Delete
  3. followed. follow back? http://aiskrimvanillacoklat.blogspot.com/
    sedapnyaaa kek tu. nak sikitt! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks. dah follow balik :) klau nak skit, jemput dtg rumah :)

      Delete
  4. Replies
    1. Thanks. Klau nak cuba, boleh la order :)

      Delete

Suka Kami di Mukabuku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...