Dec 24, 2012

Kek Lapis Coklat Parut & Masam-Manis

Assalam,

              Kali nie nak citer pasal kek lapis pula. Yang pertama ialah kek lapis perisa terbaru iaitu coklat parut. Resepi ni dibuat memandangkan ada penggemar kek lapis yang mahu rasa coklat pada setiap bahagian kek berbanding dengan kek lapis coklat cadbury yang coklatnya hanya rasa pada bahagian tertentu sahaja. So, the following pictures nie adalah kek lapis coklat parut with new flavor, new recipe and of course it's tasty.


 Setiap lapisan dan bahagian kek mempunyai coklat.
 
    
 Saiz kek lapis coklat parut untuk +/- 500g.


 Coklat parut untuk kek boleh dipilih samada milk, dark atau white coklat.




Manakala kek lapis kedua yang nak diceritakan ialah yang paling ramai peminat iaitu kek lapis masam-manis. Start daripada Koleksi Adzleyna mula menjual kek lapis, inilah perasa yang paling dicari-cari. So, kat sini dikongsikan serba sedikit resepinya untuk pengunjung-pengunjung blog Koleksi Adzleyna.

Bahan-bahan:
a. Mentega / margerin = 250 gram.
b. Telur = 5 biji.
c. Gula = 180 gram.
d. Susu pekat = 8 sudu besar.
e. Ovelatte = 1 sudu teh.  
f. Esen vanilla = 1 sudu teh.
g. Tepung hong kong = 200 gram.
h. Pewarna = secukupnya.
i. Haw flakes = secukupnya.
j. Horlick = 100 gram.

Cara membuatnya:
Kene join kelas saya! :P hahahhaha

Dan hasilnya adalah seperti berikut;

 Setiap lapisan kek mempunyai haw flake.


 Saiz kek lapis masam-manis untuk +/- 1kg.


Cantik tak setiap lapis kek nih? :P

Last but not least, bagi sesiapa yang berminat untuk menempah boleh terus contact kami seperti biasa di FB (Koleksi Adzleyna) or call / message kami di 012-5316898 (Azli) / 017-7356219 (Lina). Penghantaran menggunakan Pos Laju Malaysia disediakan.

Atau kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi AGEN DROPSHIP kami, anda sangat dialu2kan.

Assalam.


No comments:

Post a Comment

Suka Kami di Mukabuku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...